Detaljer & Dybde – Photoshop Action

Skulle til en skoleopgave tage billeder af medarbejdere på Københavns Tekniske Skole i Herlev, og det var ud fra opgaven, som lød på det helt klassiske skolefoto portræt, som min lærerinde åbenbart elsker. Så en softbox skråt forfra, og en lampe bag for at brænde baggrunden ud, færdig bum. Da jeg skulle redigere disse ville jeg automatisere processen, og endte op med et par presets som jeg lige ville dele, da jeg synes det også fungerede på andre fotos.

detailanddebthh
Klik for større eksempel.

Der er tre actions i set’et, hvoraf de to er sort/hvid presets. Detalje og Dybde actionen fremhæver highlights, og skygger, via et High Pass lag på ca. 5 px og overlay layerblending, samt et  Unsharp Mask på med ca. disse indstillinger: 30, 85 og 0. Dette er designet ud fra et 21 mpix billede fra Canon 1DS MKIII. Ved højere opløsning er effecten propertionelt svagere, og omvendt ved lavere opløsning.

DOWNLOAD Photoshop Action

 

sample2