Instagram-filter på din HD video

Forleden forklarede jeg en af de – nok mange – måder du kan tilføje Instagram filtre til dine billeder i Photoshop, og helt uden brug af iPhone, android eller andre mobil-devices. Og som jeg lovede i indlægget, vil jeg også komme ind på hvordan du smider disse populære filtre på din HD videoer. Det ideelle er selvfølgeligt at du roder lidt rund med curves, levels og hvad dit video-software ellers kan tilbyde, så du får præcist det præg du sigter efter. Vil du derimod have filtrene, men stadig have redigerings-mulighederne i dine curves, levels fills ect. kan du nærstudere de actions jeg uploadede forleden.

“Lån” effekterne fra Photoshop:

  1. Åbn Adobe Photoshop
  2. Find dit Actionspanel frem (F9 eller menu: Window->Actions)
  3. Klik på den nedadvendte pil ud for din ønskede action – Her vil du kunne se at det jo ikke kun er éen action de gør for en, men derimod en hel række af forskellige kommandoer. Du kan nu klikke på den nedadvendte pil ud for hver effekt/under-action, og se værdien af de forskellige elementer – lige til at efterligne i eks. Adobe After Effects.

Vil du KUN have filtrene, lige til at smide på, findes der selvfølgeligt også en løsning der ved hjælp af Look-Up-Tables (LUTs). Og Red Giant Software har lavet et software der hedder L.U.T Buddy, der hjælper os med at få det i vores video-software.

  1. Download og installer Red Giant Software LUT Buddy. Det er gratis!
  2. Download og unzip Instagram LUT’s. Lavet af Brent Pierce fra Cineblur, ud fra Daniel Box’s photoshop actions. Så tak til dem!
  3. Tilføj effekten “LUT Buddy” til din video, klik options->Import LUT, og vælg din ønskede effekt.
  4. Bruger du After Effects, kan du kopiere mappen Instagram ind i programmets presets. (Windows standard: c./program files/Adobe/After Effects CSx/Presets/ | Mac: /Applications/Adobe After Effects CSx/Presets), og trække dem over på din composition, ligesom alle andre effekter.

Og voila! Så er du good-to-go. Endnu engang credits til Brent Pierce og Daniel Box!