Instagram & Photoshop Actions

Alle der kender mig, om ikke andet bare lidt, har nok erfaret mig i heftige diskutioner igennem tidens løb omkring brugen af smartphones/mobiltelefoner til fotografi, og i den sammenhæng også brugen af App’s som Instagram, Hipstamatic, CameraBag, Camera+  osv osv. Og det er i bund og grund mest at det er smartphone’n der er weapon of choice der irriterer mig (don’t get me started omkring mobilvideoer, og hvordan de skal vende). Uanset hvor mange mega-pixel et iPhone 4GS, eller en Samsung Galaxy SIII har, er det nu bare stadig en billig billede-sensor der sidder og, gør dine billeder pixeleret og grynet. Man har ingen indstillinger at lege med, ingen zoom eller noget værdigt at kalde en blitz. Og app’sne gør jo det hårde arbejde for en. Hvorfor springe det sjove over selv og lade en app gøre det? At få det til at se godt ud.

Fordi det ser jo godt ud! Jeg foretrækker bare stadig at tage billederne med et ordenligt kamera, hvor man reelt selv bestemmer hvordan billedet ender ud.

Så jeg har jo selvfølgeligt støvsuget nettet for informationer, om der da ikke er nogen der havde “konveteret” disse Instagram filtre til Adobe Photoshop Actions. Om ikke andet, bare til at lege lidt med. Og ganske rigtigt. Creative Director Daniel Box havde taget de populære filtre og omdannet dem til noget os dødelige kunne forholde os til.

Han udvikler det hele tiden, så hold øje med hans tumblr profil, men indtil videre kan i downloade de første 12 filtre i kolonnen til højre.

Når du har downloadet zip-filen åbner du Adobe Photoshop, og finder dit Actions panel. Dette gøres ved at trykke F9, eller på Window->Actions i top-fanerne. I dit actionpanel’s øverste højre hjørne kan du nu klikke på en toggle knap, der bringer en yderlig menufrem. Navigér her ned til Load Actions, og find de Actions du netop har downloadet, og voila! De er nu klar til (mis)brug!

Hold i øvrigt også øje her på bloggen, når jeg fortæller jer, hvordan I konveterer jeres ny-downloadede Instagram Photoshop actions, så du kan bruge dem til din HD-video!

Indeholder filtrene:
Brannan*
Earlybird*
Gotham
Hefe
Inkwell
Lomo-Fi
Lord Kevlin
Nashville
Sutro*
Toaster
Walden
X Pro II

+
Horizontal Crop
Vertical Crop
Border White, Thick
Border White, Thin
Border Black, Thick
Border Black, Thin
Border, Cream
Border, Black feathered